Χειρουργικοί νάρθηκες εμφυτευμάτων

Καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων
Καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων - R2GATE

Στο πρώτο στάδιο της διαδικασίας, συλλέγουμε τα δεδομένα του περιστατικού μας και αναλύουμε τις υπάρχουσες ανατομικές συνθήκες. Σ’ αυτό, πολύ σημαντικό ρόλο έχει η ακτινογραφική εξέταση με την τεχνολογία της τομογραφίας κωνικής δέσμης, με την οποία βλέπουμε σε 3D απεικόνιση τις γνάθους του ασθενούς. Ταυτόχρονα γίνεται μια αρχική εκτίμηση των προσδοκιών του ασθενούς μας, ο οποίος σε όλα τα στάδια της διαδικασίας μπορεί να συμμετέχει στην «κατάστρωση» του σχεδίου θεραπείας.

Το επόμενο στάδιο στην διαδικασία αποτελεί η επιλογή των κατάλληλων εμφυτευμάτων για την συγκεκριμένη περίπτωση. Τα εμφυτεύματα επιλέγονται έτσι ώστε η τελική τους θέση στο στόμα του ασθενούς, να είναι ακριβώς κάτω από τα δόντια που έχουμε διαμορφώσει προηγουμένως, χωρίς την παραμικρή παρέκκλιση.

Επιπλέον, λαμβάνεται σοβαρά υπόψη και η ανατομία της περιοχής έτσι ώστε τα εμφυτεύματα να έχουν την ιδανική απόσταση από τα γειτονικά δόντια. Το λογισμικό που διαθέτουμε, καλύπτει μια τεράστια ποικιλία εμφυτευμάτων, από διάφορες εταιρείες,.

Έχοντας την τελική έγκριση από τον ασθενή μας για το σύνολο του σχεδίου θεραπείας, ακολουθεί το πρακτικό στάδιο της διαδικασίας, με την κατασκευή του χειρουργικού νάρθηκα, μέσα από τον οποίο θα τοποθετηθούν τα εμφυτεύματα στις επιλεγόμενες θέσεις. Θυμίζουμε ότι όλα αυτά γίνονται με βάση την ιδανική θέση των τελικών δοντιών του ασθενούς. Στη συνέχεια, ακολουθεί το κλινικό στάδιο της τεχνικής, με τον ασθενή στο ιατρείο για την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Η διαδικασία της τοποθέτησης πλέον έχει γίνει πλήρως προβλέψιμη, γρήγορη και ανώδυνη, χωρίς περιττές τομές και άσκοπο πρήξιμο για τον ασθενή μας. Αυτό ίσως αποτελεί και το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της τεχνικής αυτής.

Πλεονεκτήματα

Μόνιμη λύση
Βελτιωμένη μασητική και λεκτική ικανότητα
Φυσιολογική όψη και λειτουργικότητα
Βελτιωμένη εμφάνιση του προσώπου
Πρόληψη της οστικής απώλειας
Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή
Πολύ ανθεκτικό και ασφαλές
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατροφή
Άμεση προσθετική αποκατάσταση

Οδοντικά εμφυτεύματα & συχνές ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα και της θεραπεία με αυτά μπορούν εύκολα να απαντηθούν και θα σας παροτρύνουν να αποφασίσετε πως τελικά το "ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ" είναι μία σίγουρη και ασφαλής θεραπεία στην απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών.
01. Καπνίζω και δεν θέλω να το κόψω. Μπορώ να βάλω εμφύτευμα;
Ναι οι καπνιστές μπορούν να βάλουν εμφυτεύματα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας (άνω του 90%). Θα πρέπει ωστόσο να σας ενημερώσουμε ότι αν συγκρίνουμε τα ποσοστά επιτυχίας ανάμεσα σε μια ομάδα καπνιστών και σε μια ομάδα μη καπνιστών θα βλέπαμε πιο πολλές αποτυχίες στους καπνιστές παρόλο τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και στις δύο ομάδες. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν παύει να αποτελεί μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Και όπως σε κάθε επέμβαση έτσι και με τα εμφυτεύματα το κάπνισμα μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση του τραύματος. Ιδανικά λοιπόν οι καπνιστές θα πρέπει, αν όχι να διακόψουν, τουλάχιστον να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό το κάπνισμα για την πρώτη τουλάχιστον μετεγχειρητική εβδομάδα.
02. Πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία;
Στα εμφυτεύματα δοντιών η ενόχληση είναι ελάχιστη και γίνεται μόνο κατά την διάρκεια της επεμβατικής διαδικασίας. Με ένα απλό αναλγητικό μπορείτε να αντιμετωπίστε κάθε επιπλοκή και πόνο.
03. Τι εγγύηση έχουν τα εμφυτεύματα;
Τα εμφυτεύματα δεν είναι μηχανήματα για να έρχονται με εγγύηση αν και οι πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες εμφυτευμάτων δέχονται να αντικαταστήσουν συνήθως χωρίς κόστος ένα εμφύτευμα στην πολύ σπάνια περίπτωση που δεν οστεοενσωματώθηκε. Η πιθανότητα ωστόσο να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά μικρή εφόσον πάντα η όλη διαδικασία γίνει από γνώστες και όχι από τυχάρπαστους. Τα εμφυτεύματα πάντως ,πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η οδοντιατρική επιστήμη και ότι καλύτερο μετά τα φυσικά δόντια και προορίζονται για μια ζωή. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν και την κατάλληλη φροντίδα τόσο από τους επαγγελματίες (με ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους και καθαρισμούς) όσο και από τους ίδιους τους φέροντες εμφυτεύματα (με φροντίδα για τη στοματική υγιεινή). Είναι σημαντικό ειδικά εκείνοι οι ασθενείς που έχασαν τα φυσικά τους δόντια από περιοδοντίτιδα, να καταλάβουν ότι με τα εμφυτεύματα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή και να τα φροντίζουν με πολύ καλύτερο τρόπο από αυτόν που φρόντιζαν τα δικά τους δόντια. Και αυτό γιατί τα εμφυτεύματα αν και δεν τερηδονίζονται (δεν «χαλάνε») όπως τα φυσικά δόντια μπορεί να προσβληθούν από ασθένειες αντίστοιχες της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας και επίσης οι θήκες πάνω από τα εμφυτεύματα μπορούν να υποστούν φθορά αντίστοιχη με τις θήκες πάνω από φυσικά δόντια και να χρήζουν επιδιόρθωσης.
04. Πόσο κρατάνε τα οδοντικά εμφυτεύματα;
Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως τα οδοντικά εμφυτεύματα παραμένουν επιτυχημένα ακόμη και μετά από 30 χρόνια χρήσης με ποσοστό επιβίωσης των προσθετικών εργασιών που στηρίζουν πάνω από 95% στα 10 χρόνια . Τα εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι μόνιμα, όπως άλλωστε και τα φυσικά δόντια μας. Παρόλα αυτά πολλοί παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία τους με κυριότερους την υγιεινή τους, καθώς και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για τον έλεγχο τους. Το κάπνισμα ή η άσκηση υπερβολικής πίεσης σε εμφυτεύματα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα καθώς και το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες που οδηγούν σε αποτυχία και γιαυτό θα πρέπει να αποφεύγονται ή να ελέγχονται.

Κατεβάστε εδώ τις μετεγχειρητικές οδηγίες

Wilma Fatourou
Wilma Fatourou
16:09 04 Mar 21
Amazing dentist and scientist! It monitors developments in dentistry and offers excellent services. In the cleaning of... teeth she uses machines and techniques so that the patient does not hurt (before Ms. Farmaki I made anesthetic injections to endure the procedure.) Also, her work in aesthetic dentistry is excellent as well as in the treatments related to the classic works. It is amazing with big and small patients with patience and kindness. I highly recommend it.Διαβάστε περισσότερα
Ελεάννα Κυριακοπούλου
Ελεάννα Κυριακοπούλου
09:45 29 Nov 20
Amazing job, great man. I highly recommend it!
tIoA tIoA
tIoA tIoA
09:55 16 Nov 20
Amazing! Very friendly, helpful and explanatory. It leaves no question. Makes wonderful smiles!
pmam65
pmam65
13:30 20 Oct 20
Amazing in all of it !! Everything is perfect in working with her! the times, the quality of her work, her space.
chrysa av
chrysa av
10:52 20 Oct 20
Excellent dentist surgeon. I visited her for the first time for implant placement and she immediately gained my trust.... She made the procedure seem extremely simple due to her years of experience in this field with excellent results. Hospitable environment, easily accessible doctor's office.Διαβάστε περισσότερα
Dimitris Karantinopoulos
Dimitris Karantinopoulos
17:06 31 Aug 20
I visited it today 31/12/2020 for the first time for cleaning. I was really happy with her work. The doctor's office... was spotless. Flawless professional and very kind. Very good prices. He won me!Διαβάστε περισσότερα
Artemis Samaniou
Artemis Samaniou
15:10 22 Jun 20
She is an excellent doctor !!! She helped me overcome my phobias with her professionalism and calmness. With a "State... of the Art" clinic, thank you for your care.Διαβάστε περισσότερα
John Dogas
John Dogas
08:10 31 May 20
An excellent dentist, he has helped me in many moments of pain and anxiety. If I could put 17 stars instead of 5 I... would do it.Διαβάστε περισσότερα
Filippidis Michaël
Filippidis Michaël
07:55 31 May 20
Ms. Farmaki is the definition of an exceptional scientist. As friendly, smiling and cheerful as she is focused on her... work and perfect in the technical part. For years now, my dentist has successfully dealt with all the difficulties that have arisen for me. Irreplaceable.Διαβάστε περισσότερα
CHRISTINE ZOUNI
CHRISTINE ZOUNI
20:24 24 Jan 20
Love you Doc! ??
Επόμενες κριτικές