Αναπλαστικές τεχνικές

Εμφύτευμα και προσθετική σε μία μέρα
Αναπλαστικές τεχνικές - Μοσχεύματα Ανύψωση ιγμορείων

Σε περιπτώσεις που το οστικό υπόβαθρο κρίνεται ανεπαρκές σε όγκο για να δεχθεί οδοντικά εμφυτεύματα. εφαρμόζουμε τεχνικές ανάπλασης με μοσχεύματα από τον ίδιο τον ασθενή (αυτομοσχεύματα) η συνηθέστερα σε συνδυασμό με μοσχεύματα που είναι διαθέσιμα στο εμπόριο (άλλομοσχεύματα η ξενομοσχεύματα). Έτσι γίνεται εφικτή στις μέρες μας, η τοποθέτηση οδοντικών εμφυτευμάτων ακόμα και σε περιπτώσεις που το οστικό υπόβαθρο υπολείπεται. Με πρωτόκολλα οστικής ανάπλασης αλλά και ανάπλασης των μαλακών ιστών διασφαλίζουμε επίσης και την μακροβιότητα των οδοντικών εμφυτευμάτων αλλά και την άριστη αισθητική απόδοση της αποκατάστασης που στηρίζεται σε εμφυτεύματα.

Πάνω από την άνω γνάθο και εκατέρωθεν της μύτης υπάρχουν δύο κοιλότητες με αέρα, τα ιγμόρεια. Όταν λείπουν ένα ή περισσότερα από τα πίσω δόντια της άνω γνάθου, το οστό συρρικνώνεται σε ύψος και πλάτος. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να επεκταθεί το ιγμόρειο προς τα κάτω και να περιορίσει ακόμα περισσότερο το διαθέσιμο οστό για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Σε αυτή την περίπτωση ανυψώνουμε χειρουργικά το έδαφος της κοιλότητας του ιγμορείου, ώστε να δημιουργήσουμε αρκετό χώρο για οστικό μόσχευμα και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

Το μόσχευμα στο ιγμόρειο μπορεί να τοποθετηθεί είτε μέσω του φρεατίου που γίνεται για την τοποθέτηση του εμφυτεύματος (κλειστή ανόρθωση) είτε από ένα παράθυρο που δημιουργούμε στο τοίχωμα του ιγμορείου (ανοιχτή ανόρθωση) ανάλογα με το μέγεθος του οστικού ελλείμματος

Είναι εξειδικευμένη αλλά απλή διαδικασία στα χέρια έμπειρου χειρουργού.

Η εμπειρία μας στην ανοιχτή και κλειστή ανόρθωση είναι πολύ μεγάλη με άριστα αποτελέσματα

Σε περίπτωση ανοιχτής ανόρθωσης η αναμονή για την προσθετική αποκατάσταση (τοποθέτηση των δοντιών ) είναι μεγαλύτερη από ότι στην κλειστή ανόρθωση η την απλή τοποθέτηση των εμφυτευμάτων.

Πλεονεκτήματα

Μόνιμη λύση
Βελτιωμένη μασητική και λεκτική ικανότητα
Φυσιολογική όψη και λειτουργικότητα
Βελτιωμένη εμφάνιση του προσώπου
Πρόληψη της οστικής απώλειας
Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή
Πολύ ανθεκτικό και ασφαλές
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατροφή
Άμεση προσθετική αποκατάσταση

Οδοντικά εμφυτεύματα & συχνές ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα και της θεραπεία με αυτά μπορούν εύκολα να απαντηθούν και θα σας παροτρύνουν να αποφασίσετε πως τελικά το "ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ" είναι μία σίγουρη και ασφαλής θεραπεία στην απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών.
01. Καπνίζω και δεν θέλω να το κόψω. Μπορώ να βάλω εμφύτευμα;
Ναι οι καπνιστές μπορούν να βάλουν εμφυτεύματα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας (άνω του 90%). Θα πρέπει ωστόσο να σας ενημερώσουμε ότι αν συγκρίνουμε τα ποσοστά επιτυχίας ανάμεσα σε μια ομάδα καπνιστών και σε μια ομάδα μη καπνιστών θα βλέπαμε πιο πολλές αποτυχίες στους καπνιστές παρόλο τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και στις δύο ομάδες. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν παύει να αποτελεί μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Και όπως σε κάθε επέμβαση έτσι και με τα εμφυτεύματα το κάπνισμα μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση του τραύματος. Ιδανικά λοιπόν οι καπνιστές θα πρέπει, αν όχι να διακόψουν, τουλάχιστον να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό το κάπνισμα για την πρώτη τουλάχιστον μετεγχειρητική εβδομάδα.
02. Πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία;
Στα εμφυτεύματα δοντιών η ενόχληση είναι ελάχιστη και γίνεται μόνο κατά την διάρκεια της επεμβατικής διαδικασίας. Με ένα απλό αναλγητικό μπορείτε να αντιμετωπίστε κάθε επιπλοκή και πόνο.
03. Τι εγγύηση έχουν τα εμφυτεύματα;
Τα εμφυτεύματα δεν είναι μηχανήματα για να έρχονται με εγγύηση αν και οι πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες εμφυτευμάτων δέχονται να αντικαταστήσουν συνήθως χωρίς κόστος ένα εμφύτευμα στην πολύ σπάνια περίπτωση που δεν οστεοενσωματώθηκε. Η πιθανότητα ωστόσο να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά μικρή εφόσον πάντα η όλη διαδικασία γίνει από γνώστες και όχι από τυχάρπαστους. Τα εμφυτεύματα πάντως ,πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η οδοντιατρική επιστήμη και ότι καλύτερο μετά τα φυσικά δόντια και προορίζονται για μια ζωή. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν και την κατάλληλη φροντίδα τόσο από τους επαγγελματίες (με ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους και καθαρισμούς) όσο και από τους ίδιους τους φέροντες εμφυτεύματα (με φροντίδα για τη στοματική υγιεινή). Είναι σημαντικό ειδικά εκείνοι οι ασθενείς που έχασαν τα φυσικά τους δόντια από περιοδοντίτιδα, να καταλάβουν ότι με τα εμφυτεύματα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή και να τα φροντίζουν με πολύ καλύτερο τρόπο από αυτόν που φρόντιζαν τα δικά τους δόντια. Και αυτό γιατί τα εμφυτεύματα αν και δεν τερηδονίζονται (δεν «χαλάνε») όπως τα φυσικά δόντια μπορεί να προσβληθούν από ασθένειες αντίστοιχες της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας και επίσης οι θήκες πάνω από τα εμφυτεύματα μπορούν να υποστούν φθορά αντίστοιχη με τις θήκες πάνω από φυσικά δόντια και να χρήζουν επιδιόρθωσης.
04. Πόσο κρατάνε τα οδοντικά εμφυτεύματα;
Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως τα οδοντικά εμφυτεύματα παραμένουν επιτυχημένα ακόμη και μετά από 30 χρόνια χρήσης με ποσοστό επιβίωσης των προσθετικών εργασιών που στηρίζουν πάνω από 95% στα 10 χρόνια . Τα εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι μόνιμα, όπως άλλωστε και τα φυσικά δόντια μας. Παρόλα αυτά πολλοί παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία τους με κυριότερους την υγιεινή τους, καθώς και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για τον έλεγχο τους. Το κάπνισμα ή η άσκηση υπερβολικής πίεσης σε εμφυτεύματα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα καθώς και το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες που οδηγούν σε αποτυχία και γιαυτό θα πρέπει να αποφεύγονται ή να ελέγχονται.

Κατεβάστε εδώ τις μετεγχειρητικές οδηγίες