Άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος

Τοποθέτηση μετά την εξαγωγή δοντιού
Άμεση τοποθέτηση εμφυτεύματος - Φαρμάκη Βασιλική

Όταν αποφασίζεται η αφαίρεση κάποιου δοντιού ή δοντιών στο πλαίσιο του σχεδίου θεραπείας ενός ασθενούς μας σε μεγάλο ποσοστό των περιπτώσεων, εκτελείται η άμεση τοποθέτηση του οδοντικού εμφυτεύματος, χωρίς τη συνηθισμένη αναμονή των 3-4 μηνών που ήταν επιβεβλημένη στα θεραπευτικά πρωτόκολλα του παρελθόντος.

Με την εξελιγμένη αυτή προσέγγιση στο “Smile Dental Care Βασιλική Φαρμάκη”, μειώνεται σημαντικά ο συνολικός χρόνος μέχρι την περάτωση του σχεδίου θεραπείας και κυρίως μέχρι ο ασθενής να αποκτήσει πάλι την χαμένη αισθητική και λειτουργικότητα του.

Επιπρόσθετα, η όλη θεραπεία ολοκληρώνεται σε πολύ λιγότερες συνεδρίες, καθώς πια εξαγωγές και τοποθετήσεις εμφυτευμάτων γίνονται μαζί και όχι ξεχωριστά.

Όταν μάλιστα οι απαιτήσεις του σχεδίου θεραπείας το επιβάλλουν, η άμεση τοποθέτηση των εμφυτευμάτων συνδιάζεται και με την άμεση τοποθέτηση προσωρινών δοντιών

Πλεονεκτήματα

Μόνιμη λύση
Βελτιωμένη μασητική και λεκτική ικανότητα
Φυσιολογική όψη και λειτουργικότητα
Βελτιωμένη εμφάνιση του προσώπου
Πρόληψη της οστικής απώλειας
Δεν απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή
Πολύ ανθεκτικό και ασφαλές
Δεν υπάρχουν περιορισμοί στη διατροφή
Άμεση προσθετική αποκατάσταση

Οδοντικά εμφυτεύματα & συχνές ερωτήσεις

Οι πιο συχνές ερωτήσεις γύρω από τα οδοντικά εμφυτεύματα και της θεραπεία με αυτά μπορούν εύκολα να απαντηθούν και θα σας παροτρύνουν να αποφασίσετε πως τελικά το "ΟΔΟΝΤΙΚΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑ" είναι μία σίγουρη και ασφαλής θεραπεία στην απώλεια ενός ή περισσοτέρων δοντιών.
01. Καπνίζω και δεν θέλω να το κόψω. Μπορώ να βάλω εμφύτευμα;
Ναι οι καπνιστές μπορούν να βάλουν εμφυτεύματα με υψηλά ποσοστά επιτυχίας (άνω του 90%). Θα πρέπει ωστόσο να σας ενημερώσουμε ότι αν συγκρίνουμε τα ποσοστά επιτυχίας ανάμεσα σε μια ομάδα καπνιστών και σε μια ομάδα μη καπνιστών θα βλέπαμε πιο πολλές αποτυχίες στους καπνιστές παρόλο τα υψηλά ποσοστά επιτυχίας και στις δύο ομάδες. Επίσης δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η τοποθέτηση εμφυτευμάτων δεν παύει να αποτελεί μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Και όπως σε κάθε επέμβαση έτσι και με τα εμφυτεύματα το κάπνισμα μπορεί να καθυστερήσει την επούλωση του τραύματος. Ιδανικά λοιπόν οι καπνιστές θα πρέπει, αν όχι να διακόψουν, τουλάχιστον να περιορίσουν στο μέγιστο δυνατό το κάπνισμα για την πρώτη τουλάχιστον μετεγχειρητική εβδομάδα.
02. Πρόκειται για μία επώδυνη διαδικασία;
Στα εμφυτεύματα δοντιών η ενόχληση είναι ελάχιστη και γίνεται μόνο κατά την διάρκεια της επεμβατικής διαδικασίας. Με ένα απλό αναλγητικό μπορείτε να αντιμετωπίστε κάθε επιπλοκή και πόνο.
03. Τι εγγύηση έχουν τα εμφυτεύματα;
Τα εμφυτεύματα δεν είναι μηχανήματα για να έρχονται με εγγύηση αν και οι πλέον αναγνωρισμένες εταιρείες εμφυτευμάτων δέχονται να αντικαταστήσουν συνήθως χωρίς κόστος ένα εμφύτευμα στην πολύ σπάνια περίπτωση που δεν οστεοενσωματώθηκε. Η πιθανότητα ωστόσο να συμβεί κάτι τέτοιο είναι εξαιρετικά, εξαιρετικά μικρή εφόσον πάντα η όλη διαδικασία γίνει από γνώστες και όχι από τυχάρπαστους. Τα εμφυτεύματα πάντως ,πρέπει να γίνει αντιληπτό, είναι ότι πιο σύγχρονο έχει να προσφέρει η οδοντιατρική επιστήμη και ότι καλύτερο μετά τα φυσικά δόντια και προορίζονται για μια ζωή. Αυτό βέβαια με την προϋπόθεση ότι λαμβάνουν και την κατάλληλη φροντίδα τόσο από τους επαγγελματίες (με ανά τακτά χρονικά διαστήματα ελέγχους και καθαρισμούς) όσο και από τους ίδιους τους φέροντες εμφυτεύματα (με φροντίδα για τη στοματική υγιεινή). Είναι σημαντικό ειδικά εκείνοι οι ασθενείς που έχασαν τα φυσικά τους δόντια από περιοδοντίτιδα, να καταλάβουν ότι με τα εμφυτεύματα έχουν μια δεύτερη ευκαιρία από την αρχή και να τα φροντίζουν με πολύ καλύτερο τρόπο από αυτόν που φρόντιζαν τα δικά τους δόντια. Και αυτό γιατί τα εμφυτεύματα αν και δεν τερηδονίζονται (δεν «χαλάνε») όπως τα φυσικά δόντια μπορεί να προσβληθούν από ασθένειες αντίστοιχες της ουλίτιδας και της περιοδοντίτιδας και επίσης οι θήκες πάνω από τα εμφυτεύματα μπορούν να υποστούν φθορά αντίστοιχη με τις θήκες πάνω από φυσικά δόντια και να χρήζουν επιδιόρθωσης.
04. Πόσο κρατάνε τα οδοντικά εμφυτεύματα;
Τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως τα οδοντικά εμφυτεύματα παραμένουν επιτυχημένα ακόμη και μετά από 30 χρόνια χρήσης με ποσοστό επιβίωσης των προσθετικών εργασιών που στηρίζουν πάνω από 95% στα 10 χρόνια . Τα εμφυτεύματα έχουν σχεδιαστεί ώστε να είναι μόνιμα, όπως άλλωστε και τα φυσικά δόντια μας. Παρόλα αυτά πολλοί παράγοντες καθορίζουν την επιτυχία τους με κυριότερους την υγιεινή τους, καθώς και τις τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για τον έλεγχο τους. Το κάπνισμα ή η άσκηση υπερβολικής πίεσης σε εμφυτεύματα που τοποθετήθηκαν πρόσφατα καθώς και το σφίξιμο των δοντιών μπορεί να αποτελέσουν παράγοντες που οδηγούν σε αποτυχία και γιαυτό θα πρέπει να αποφεύγονται ή να ελέγχονται.

Κατεβάστε εδώ τις μετεγχειρητικές οδηγίες